top of page
Tårup kan spores tilbage til 1468

Tårup ligger 2 km nord for Auning, med Tårup Mark og Tårup Skov mod øst og Allingåen mod vest. Her har været bebyggelse langt tilbage i tiden. I gamle skrifter nævnes, at der har ligget en Hovedgaard, Lille-Taarup, som i år 1468 blev mageskiftet fra Jes Henriksen (Prip) til Lave Brok på Gl. Estrup. Det drejede sig om 7 gårde og 1 øde byggested i Tårup by. Herefter blev gårdene fæstegårde under Gl. Estrup, hvor de siden blev købt fri i 1850’erne.

Noget tyder på, at den nuværende bebyggelse stort set ligger på samme sted som dengang. Kun en gård, Tårupgård, blev i 1868 flyttet uden for bykernen til Tårupvej 52. Det gamle stuehuse, som senere blev til 2 beboelser, ligger stadig på Hardersmindevej 4 og 6. Gården Bakkegaard brændte i 1945 og blev genopført på den anden side af vejen, Tårupvej 15.

Søg efter mere om Tårup her i søgefeltet:

Tårup - herfra min verden går!

Inger Marie Linnemann fortæller i Sønderhald Egnsarkivs Årsskrift 2018 om sin opvækst i Tårup. Artiklen er gengivet her i en udvidet version.

Min verden går

Billeder fra Tårup

Billeder
Saaby

Tårup set fra luften

Foto: Sylvest Jensen Luftfoto/Det Kongelige Bibliotek.

Luftfoto
Folkene på Slettengaard var hårdt ramt. I 1936 brænder gården og i 1937 mister man 5 heste
Slettengård_brændt_.jpg
5 heste
Tårup Kær

Rettelser eller tilføjelser til Tårup Bymuseum

Har du rettelser eller tilføjelser til noget af indholdet på Tårup Bymuseum, er du velkommen til at kontakte Sønderhald Egnsarkiv.

Udfyld nedenstående og vi vil svare snarest mulig.

Tak! Beskeden blev sendt.

Rettelser
bottom of page