top of page
Smalfilm fra Kartoffelmelsfabrikken
I 1975 var Anders Leif Film & TV forbi kartoffelmels-fabrikken og lavede nogle flotte optagelser på fabrikken.
Historien om Marius Jeppesen,
som blev henrettet af tyskerne i 1943
En video produceret af elever fra Paderup Gymnasium.
Nørgaard Ost 1972
Fotograf Anders Leif lavede i 1972 en række optagelser fra Auning. De er i dag enestående historiske optagelser, som Anders Leif i september 2015 har overdraget til Auning Bymuseum.
Auning Savværk i 1972
Auning Savværk satte sit præg på Auning by gennem mere end 90 år. Fra 1901 til sidst i 1990'erne. Anders Leif Film & TV var forbi fabrikken i 1975 for at afprøve nyt udstyr. Auning Savværk er detaljeret beskrevet på AuningBymuseum.dk

Historiske videoer

 

Egnsarkivet har registreret nogle videoer og været med til at levere materiale til en del videofilm. Du velkommen til at se materialet igennem på egnsarkivet i åbningstiden.


Her på sider er der nogle eksempler

Fandt du ikke det du søgte – eller har du brug for yderligere oplysninger, er du velkommen til at rette henvendelse til os på arkivet telefon: 8648 3784 eller via mail.
Se nederst på siden.

Mysteriet om Hamlets Grav

Filmet og fortalt af Alexander Phillips

Hvor kuperede danske marker mødes, uden en sjæl i syne, står en højtidelig sten alene på toppen af en gravhøj fra oldtiden. Stenen bærer navnet Amled, den historiske figur, som Shakespeare baserede Tragedien Hamlet på, muligvis det bedste skuespil nogensinde skrevet. Kunne dette fredelige sted i den lille landsby, "Amleds Hede," være det sande hvilested for den mand, som var inspirationen for litteraturens mest konfliktfyldte figur, og verdens mest berømte dansker? Mysteriet om Hamlets Grav udforsker dette spørgsmål og afslører undervejs, hvem Amled var og hvorfor det er vigtigt. På engelsk med danske undertekster.

Filmklip fra gymnastikstævne i Floes Skov 1937

Her et lille uddrag af de 47 minuttes råfilm, som kan ses på Sønderhald Egnsarkiv hver mandag kl. 15-20.

De gamle film fra idrætsstævner i Floes Skov, som er dukket frem i lyset, er blevet renset og digitaliseret i et samarbejde mellem Niels Bundgaard fra Rebild og Randers Stadsarkiv.

November 2018

LYPI - Pindstrup Foderfabrik i 1972
blev etableret i 1950. Selskabet LYPI Auning I/S blev nedlagt 2003. Fotograf: Anders Leif Film & TV. LYPI er beskrevet på AuningBymuseum.dk
Palle Petersen købte Auning Mejeri i 1968

Trædrejeriet Palle P var en del af den ret omfattende træindustri i Auning som har sat sit præg på Auning by gennem mere end 90 år. Fra 1901 til sidst i 1990'erne. Anders Leif Film & TV var forbi Palle P Trædrejeri i 1975 for at afprøve nyt udstyr.

Jydsk Genkul part 1
Denne film er første del af Jydsk Genkuls egen film optaget i 1943 af Lars Arnbak, den ene af de 3 stiftere af Jydsk Genkul med hovedkvarter i Auning 1940-45. Jydsk Genkul er udførligt beskrevet på AuningBymuseum.dk
Jydsk Genkul part 1 samt klip fra Skovridergården
Denne film er anden del af Jydsk Genkuls egen film optaget i 1943 af Lars Arnbak, den ene af de 3 stiftere af Jydsk Genkul med hovedkvarter i Auning 1940-45. Sidst i denne del kommer der nogle optagelser fra Skovridergården ved Auning.
bottom of page